Date Range
Date Range
Date Range
Kuchennymi Drzwiami na Wordpressie! Kochani,Drodzy - Bliscy,Przyjaciele,Czytelnicy i Czytelniczki,Sympatycy mojego bloga. Z przyjemnością zapraszam Was do odwiedzin i komentarzy w nowym miejscu - na Wordpressie. Mam nadzieję,że przeprowadzka Wam się spodoba i dalej będziemy się spotykać. Wirtualnie,ale jakże sympatycznie i blisko. Poniedziałek, 1 lipca 2013.
Zupa paprykowa z pomidorami na chłodniejsze dni. Szukałam pomysłu na zupę z ryżem i trafiłam idealnie. Na blogu w kuchennym oknie Dagmara. Podała przepis na tę właśnie zupę. Doskonała na chłodny deszczowy dzień. Zupę ugotowałam niemal błyskawicznie w thermomix z 2l wywaru. 1 łyżka masła lub oleju. Sól, pieprz, papryka mielona słodka do smaku.
35 komentarzy do Mazurek różany. Pamiętam czasy, kiedy w moim rodzinnym domu wypiekało się kilkanaście różnych mazurków. Dzisiaj z okazji Wielkiej Nocy piecze się ich zaledwie kilka. Ale wciąż obok baby to stały punkt naszych wielkanocnych wypieków. Tradycyjne mazurki, które były obowiązkowe w moim dzieciństwie to mazurek królewski, pomarańczowy, makowy i czekoladowy. Potem pojawił się kajmakowy i różany, który podaję dzisiaj.
Meister in seinem Handwerk! Seit Gründung von Kuchen-Peter vor mehr als 50 Jahren lag es im Bestreben des Bäcker- und Konditormeisters Paul Györgyfalvay die Möglichkeiten seines Handwerkes voll auszuschöpfen. Diese Philosophie gab er auch an seinen Sohn Peter, heutigem Firmeneigentümer und Geschäftsführer, weiter. Als Meister in seinem Handwerk bietet Kuchen-Peter ein breites Sortiment an Krapfen, Brot und Gebäck in Bio und konventionell und saisonale Feinbackwaren.