Date Range
Date Range
Date Range
Akcje w których brałam udział. Moja Toskania w radio i telewizji. Słone ciasto z ziemniakami i marchwią. On maj 17, 2015 in Eko Toskania. On maj 16, 2015 in Moja Toskania.
8230; strona dla miłośników świętowania z okazji lub bez. Aaale kim jest Ola? 8230; strona dla miłośników świętowania z okazji lub bez. Paris-Brest po polsku, czyli grudniowy Paryż w śnieżnej Warszawie.
However as a diversion from my usual Parisi.
Kokosowe mule i Bi - Rite. Tahina możliwości i nowa . Szałwiowe kurki z korzennym . Niezwykle smaczna, zwykła . Komu w drogę, temu burgery z . Piątek, 18 października 2013. Gdzie oprócz informacji o nowych postach znajdziecie dużo zdjęć zza kulis.
Środa, 5 czerwca 2013. Cudowne, cudowne,cudowne! Moje achy i ochy nie mają końca na temat smaku tego ciasta. Od razu wiedziałam że zrobię go razy dwa, dlatego też mogłam dłużej cieszyć się smakiem tego cuda! Podaję składniki na jedną sztukę tegoż ciasta. Skórka otarta z połówki cytryny.
Obiad dziś spadł nam z nieba. Cudownie świeże, z czwartkowej dostawy ryby. Radośnie i pospiesznie sprawione, posypane morska solą, z masłem czosnkowym w brzuszkach, spoczną na łóżeczkach z warzyw przypadkowych czyli takich, jakie zaskoczona uśmiechem losu gospodyni w lodówce znaleźć może. Czwartek, lipca 31, 2014. Czwartek, maja 08, 2014.
Przez ostatnie dwa lata czułam się jak na roller coasterze. Mozolne wspinanie się w górę i zjazd z wykrzywioną ze strachu twarzą. Przeciwności postanowiły stoczyć ze mną walkę na śmierć i życie już kilka lat temu. Krzyczę czasem bezgłośnie ale nie poddaję się. Choć nie jestem w stanie pojąć sensu wydarzeń ani boskiego planu, pokornie zginam kark kiedy trzeba i prostuję go gdy czas ku temu. Za każdym razem staję bardziej stabilnie.
Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy. Joyce Blog wolny od reklam. Czwartek, 27 września 2012. 300 g mąki orkiszowej lub pszennej typ 700. 100 g mąki żytniej razowej typ 2000. 2,5 - 3 szklanki wody. Sobota, 22 września 2012.
Ona i On kochają się w kuchni. Poniedziałek, 16 września 2013.
Jakiś czas temu nasza Weekendowa Piekarnia została zamknięta z powodów czysto życiowych. Jedna z nas spełniła swoje największe marzenie i nie mogła dłużej poświęcać swojego czasu naszemu wspólnemu blogowi. Obiecałyśmy sobie, że Piekarnia otworzy swoje drzwi pod warunkiem, że wszystkie trzy będziemy miały znowu czas. Ala, Ewelina i Tatter. Thursday, 9 June 2011. Co Wy na to? Posted by Ewelina Majdak. Thursday, 17 February 2011.
Zupa paprykowa z pomidorami na chłodniejsze dni. Szukałam pomysłu na zupę z ryżem i trafiłam idealnie. Na blogu w kuchennym oknie Dagmara. Podała przepis na tę właśnie zupę. Doskonała na chłodny deszczowy dzień. Zupę ugotowałam niemal błyskawicznie w thermomix z 2l wywaru. 1 łyżka masła lub oleju. Sól, pieprz, papryka mielona słodka do smaku.
35 komentarzy do Mazurek różany. Pamiętam czasy, kiedy w moim rodzinnym domu wypiekało się kilkanaście różnych mazurków. Dzisiaj z okazji Wielkiej Nocy piecze się ich zaledwie kilka. Ale wciąż obok baby to stały punkt naszych wielkanocnych wypieków. Tradycyjne mazurki, które były obowiązkowe w moim dzieciństwie to mazurek królewski, pomarańczowy, makowy i czekoladowy. Potem pojawił się kajmakowy i różany, który podaję dzisiaj.
Meister in seinem Handwerk! Seit Gründung von Kuchen-Peter vor mehr als 50 Jahren lag es im Bestreben des Bäcker- und Konditormeisters Paul Györgyfalvay die Möglichkeiten seines Handwerkes voll auszuschöpfen. Diese Philosophie gab er auch an seinen Sohn Peter, heutigem Firmeneigentümer und Geschäftsführer, weiter. Als Meister in seinem Handwerk bietet Kuchen-Peter ein breites Sortiment an Krapfen, Brot und Gebäck in Bio und konventionell und saisonale Feinbackwaren.