Date Range
Date Range
Date Range
Hoofdgerechten met vis, schaal- en schelpdieren. Hoofdgerechten met vlees, wild en gevogelte. In januari 2000 is onze dochter gediagnostiseerd. Lekker en verantwoord glutenblij worden voor iedere coeliakiepatiënt is mijn missie. Daarbij is mijn visie dat je gewoon gezond moet leven. Geen extreme voedingskundige insteek, graag wetenschappelijk onde.
To eat or not to eat. Een tijdje geleden hebben wij van familie die tijdelijk in de VS wonen wat GV bakmixen gekregen uit de VS. Het blijkt dat ze daar erg veel GV hebben in de winkels. Ze heeft zich helemaal schor gezo.
Casper, Ying Xin en Hong Jie. Casper is onze biologisch eigen zoon; Ying Xin en Hong Jie zijn in China geboren. Ying Xin heeft het Syndroom van Poland en is sinds feb. Excuses aan de vaste lezers! Woensdag 30 november 2011.
Over glutenvrij koken en glutenvrij opvoeden. Wij gaan altijd op vakantie naar Duitsland. Ons boshuisje in Brandenburg is de uitvalsbasis voor vele dagjes Berlijn. In deze veelzijdige stad komen wij zeer regelmatig. Graag deel ik al mijn tips voor een glutenvrij dagje Berlijn met jullie. De 5 lekkerste glutenvrije tien-uurtjes.
Zondag gingen we met mijn werk naar de Winterefteling. Spannend en trots! En in de voo.
Da jeg var barn var hovedretten fisk. Mormor lagde fiskemat av fisk som morfar fisket når han ikke var på sjøen. Han var jo sjømann, det tror jeg kanskje skikkelige morfarer var på den tiden. Stor morfarmage og en svak lukt av oldspice og tobakk. hun prøvde å lære meg å lage fiskekaker. Idag har jeg gjort det. Jeg fant en slik i skapet mitt. Ante ikke at jeg hadde en slik engang. Ikke hvordan den skal monteres heller.
2, 5 dl melis. 2, 5 ss sukker. Kaken skal ikke stekes, men det tar litt tid. Å lage den, så sett gjerne av 2-3 timer. Kaken smaker best etter 1 døgn i kjøleskapet! Det finnes ulike utgaver av. Knus 100 gram kjeks i grove biter. Putt resten av kjeksene i en pose og smuldre. Disse til det bare er smuler. Smelt smør og hell over smulene i en bolle,.
Etter mange år med cøliaki kom endeleg den beste leverposteien glutenfri. Den er akkurat slik eg hugsa den, kan ikkje kjenne smaksforskjell. Så utruleg kjekt med glutenfritt alternativ. Eg fant denne saman med andre glutefrie varer i allergi hylla på kiwi her. Sjokket har fortsatt ikkje lagt seg. Derfor er eg no tilbake på mat med melk.
Eventuellt några extra hasselnötter till garnering. Mal nötterna i en mandelkvarn. Vispa upp ägget lätt och blanda med övriga ingredienser och de malda nötterna. Klicka ut på smeten på en bakplåt med bakplåtspapper och tryck ner en hel hasselnöt i mitten av varje kaka. Grädda i 200 grader i ungefär 8 minuter. Har ni hört att FriendsOfAdam. Har skaffat en kyl och börjat med bakelser? Här är en bild på den välfyllda kylen från FriendsOfAdams facebooksida.
En blogg om å leve glutenfritt.