Date Range
Date Range
Date Range
Tämä kakku oli äitini ja mummini äitienpäiväkakku. Valmista kakkupohja, anna sen jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Valmista kinuski, sekoita kerma, sokeri ja maissijauho ja keitä mikrossa 2-3 minuuttia täydellä teholla. Valuta vadelmista ylimääräinen neste vadelmista ja sekoita kinuski vadelmien joukkoon. Jos vadelma-kinuskiseos jää kovin vetiseksi, älä kostuta kakkupohjaa.
Hyödyttömin kaikista päivistä on se, jonka aikana et naura kertaakaan. Tässä pojan vihreän sävyinen kastekakku sekä pienen talvi-tyttösen kastekakku viime viikonlopulta. Kaiken kiireen keskellä harmittaa kovasti, kun blogin paivitykset jäävät satunnaisiksi ja pikaisiksi. On kuitenkin ihana huomata, kuinka paljon kävijöitä täällä siitä huolimatta on! Yritän vastata aina mahdollisimman pian! .
Tuntuuko joskus siltä, että ei ole aikaa tai innostusta leipoa? Tässä sinulle ratkaisu, nimittäin tämä maailman helpoin marjapiirakka. Piirakkaa tulee pellillinen ja se on ihanan kuohkeaa. Eipä uskoisi tätä syödessä, että ohje on näinkin yksinkertainen. Tässä siis teille todella helppo, kuohkea, mehevä ja herkullinen peruspiirakka ohje. Tällä ohjeella onnistuu niin omena- kuin marjapiirakkakin.
Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa. Tässä pari kuvaa mistä kaikki alkoi. Pikku-Sokerihelmi leipomassa ruisleipää mummin kanssa. Pikku-Sokerihelmi voitelemassa pullia äidin apuna. SLY28-kierroksen viimeinen paketti saapui tännekin. Tai itseasiassa paketteja oli kaksikin! Viestitti että tulossa olisi vielä kolmaskin, synttärilahja ringiltä. Johan on pakettia kerrakseen tässä kuussa.
Muistan, kun ensimmäisen kerran näin isäni tekevän prinsessakakkua. Elettiin vuotta x kultaisella 90-luvulla. Isä sovitti leipomossamme vihreää marsipaania kakun päälle ja sen jälkeen koristeli komeuden sokerimassaruusuilla. Pidin hökötystä höpsönä, mauttomana ja nousukasmaisena. Minun maailmassani ainoat legitiimit ja asialliset. Marsipaanilla päällystetyt kakut olivat käpykakkuja ja banaanikakkuja. Täydellisesti, hampaankoloon jää kuitenkin aina j.
Sokeri-Jussin Kievari on tunnelmallinen ruokaravintola hirsimakasiinissa Pikisaaressa. Kievarin keittiössä puhtaista kotimaisista raaka-aineista syntyy herkullinen. Suomalainen menu vuodenaikojen kierron ja sesonkien mukaan höystettynä. Lähiruoka on luonnollisesti Kievarin keittiön kulmakivi. Käytämme vain kotimaista kalaa ja lihaa. Perunat, juurekset ja vihannekset hankimme lähialueilta. Arkisin avaamme klo 11 ja sunnuntaisin klo 12.