Date Range
Date Range
Date Range
Drielanden punt op de Vaalserberg. Over deze paal en de volgende steen 3A is een speciale geschiedenis te vertellen, die Aafko Tuin heeft uitgezocht. 1 GP 3 is 5,30 meter verplaatst in oostelijke richting, langs de rijksgrenslijn. 5 Een detailtekening maakt het PV compleet.
Dit zijn de palen onder Stramproy, Weert en Budel. 1511 Dit en het volgende paaltje zijn kadaster paaltjes om een knik in de grens aan te duiden. Gevonden met behulp van de eigenaar van het land achter zijn boerderij, die half in Belgie en half in Nederland staat. Dit is de originele 151A, vervangen door de steen op de vorige foto. 153A1 Dit is een kadasterpaaltje bij de grenssteen, net als een paar km terug. 160A Heel mooi geplaatst in de wei.
176 Geflankeerd door een paal van de Baronie van Cranendonck. Dat is weer een andere serie palen. Op de weg naar de hoofdpoort van de Benedictijner Abdij van Achel hoef je niet te twijfelen waar de grens loopt. Vanaf hier gaat het in een rechte lijn naar de paal 178,door de refter van de abdij. 180A De kop is scheef afgebroken. Weer een oude steen, en.
Een stuk grens met heel veel tussenstenen. Er wordt melding gemaakt van het plaatsen van een nieuwe kop op GP 201 en . Zoals je kunt zien is de 2. Ondertussen bij de gemeente Reusel de Mierden.
En de kop een aantal meters verder. Lees meer hierover op de website van Peter Dirven. Steen zit in de waterkant verborgen. De 236A is niet te vinden.
Het nummer in close up. Deze steen staat niet op de Nederlandse topografische kaart, maar via de Belgische kaart is hij goed te vinden. Deze steen staat in de achtertuin van iemand, tussen de planten. Het is het tweede huis vóór de Gp282. Vlak bij deze paal staat nog een oude grenssteen als eerste van een serie van 3. Als je van 288 komt, aan de linkerkant van de sloot blijven. Het nummer is met witte verf beklad.
Vanaf dit punt maakt de grens een zwaai om de Sint-Eloois polder, die op elk hoekpunt een grenspaal heeft. Deze grenspaal staat in een privetuin waar ik vanwege het vroege tijdstip op de dag, niet wilde aanbellen. Vandaar de foto uit de verte en het nummer door de heg. Deze steen zat verzonken in deze dam naar het land. 311A, die is verzonken.
Op 10m van de 341. Vanaf hier komt een hele serie betonnen tussenpalen; zeker neergezet op een later tijdstip dan de hardstenen palen. Er is vrij kwistig mee omgesprongen zoals we zometeen zullen zien. Staat niet meer dan 75m verder. De steen ligt op zijn kant verzonken in het talud van een hoger liggende buurwei. Een steen voor een minuscuul knikje. En dan de derde, een paar meter verder. De grens buigt om het hu.
Palen binnen de Nederlandse grenzen. Deventer, Diepenveen, Wesepe, Olst. Velsen - Driehuis, Santpoort.
Natuurlijk maak je dan een foto om te laten zien dat je er ook geweest bent. Ik heb een speciale pagina. Aan hem gewijd, waar je meer over de wederwaardigheden van een border kan lezen. Reakties op deze site? Klik hier om mij te mailen! Abonneren.
Поля, обязательные для заполнения. Оптимизация сайтов осуществляется по последним технология. Сайт становиться адаптивным и идеально показывается на всех мобильных устройствах. Сайт начинает занимать лидирующие позиции в поисковых системах. Уточните у наших менеджеров про вашу тематику бизнеса. Мы специализируемся на создании сайтов на базе готовых.
Deze markepaal vinden we ten zuiden van Wesepe. Op de kop staat N VI. De kop is iets beschadigd, dus het zou ook VII geweest kunnen zijn. Een en ander te lezen over hun ontstaan en ontwikkeling. In 2011 is de paal zwaar beschadigd door een vallende tak. De paal is in stukken gebroken, maar ondertussen weer gerestaureerd. Noord van Wesepe, ook aan de Raalterweg.
De gemeente Hellendoorn heeft de gemeentegrenzen aangegeven met gietijzeren bordjes aan een betonnen paal. Driemarkensteen, geplaatst in 2010, vlak bij de herdenkings plaats van het voormalig Rijkswerkkamp Twilhaar. Jachtpalen van Aalshorst - Dalfsen.
Twente - van Almelo naar Haaksbergen. Hij lijkt van hetzelfde fabrikaat te zijn als de paal van Twickel, aan de andere kant van de kruising. 4 In Azelo, herplaatsing in 2013, vanuit de jarenlange opslag.