Date Range
Date Range
Date Range
Saturday, October 10, 2015. Tuesday, September 22, 2015. UNTUK INFO LANJUT KLIK DI SINI. Monday, September 21, 2015. BIOTEKNOLOGI DALAM PENGHASILAN KICAP ASLI. Kicap adalah penyedap makanan yang secara umumnya mempunyai rasa masin dan manis. Asasnya, kicap diperbuat daripada kacang soya, tetapi ada juga yang dibuat daripada air kelapa untuk menjadikan ia masin selain menggunakan ikan laut.
KURSUS MEMPROSES SUSU SOYA, DAN PRODUK SOYA. Saturday, 25 October 2014. Kursus Asas Teknologi Memproses Susu Soya dilaksanakan bagi melahirkan usahawan yang menceburkan diri secara serius dalam industri memproses minuman halal dan makanan berasaskan kacang soya. Dengan menyertai kursus ini para peserta akan didedahkan kepada proses-proses pengeluaran produk minuman. Yang boleh dihasilkan dari rumah, bengkel mahupun di kilang yang khusus berasaskan kepada modal yang dimiliki.
KURSUS MEMBUAT ROTI CANAI DAN MURTABAK RAJA. Sunday, 26 October 2014. Malaysia mempunyai pakar membuat roti canai yang telah didedahkan keperingkat antara bangsa. Untuk mengikuti temubual eksklusif dengan syarikat ini. Kursus Asas Membuat Roti Canai dan Murtabak dilaksanakan bagi melahirkan usahawan yang menceburkan diri secara serius dalam industri memproses makanan halal.
Blog Resmi Pembimbingan Puslit Bioteknologi-LIPI yang dibuat sebagai alternatif akses untuk mendapatkan pelayanan pembimbingan. Pusat Penelitian Bioteknologi - LIPI.
Akses Katalog Publik Daring - Gunakan fasilitas pencarian untuk mempercepat penemuan data katalog. Perpustakaan Puslit Bioteknologi LIPI Jl. Raya Bogor Km 46,Cibinong,Bogor,Jawa Barat 16911; Tlp. 021-8754587 ext 124; 8751527; Fax. id ; Powered by SLIMS 7. Detil statistik dari 13 Maret 2015.