Date Range
Date Range
Date Range
W kuchni można mi wszystko! Zdjęcia z San Francisco. Jak robię zdjęcia jedzenia? Bób, kurki i ziemniaczki z jednej patelni. Trochę tego, trochę tego. Fajnie będzie to zjeść z sadzonym jajkie, albo po prostu ot tak. 250 g ugotowanych młodych ziemniaków irga. 1 szklanka ugotowanego, wyłuskanego bobu. 200 g kurek, oczyszczonych. Sól, pieprz do smaku.
Czwartek, 20 sierpnia 2015. Warzywne gołąbki z kapusty pekińskiej. Nigdy sama nie zabrałabym się za robienie gołąbków. Ale w tym przypadku była to praca zespołowa i wszystko przebiegło bardzo sprawnie. Przygotowaliśmy bardzo dużo małych gołąbków, zamroziliśmy.
Cała prawda o szparagach - niesamowicie urodziwe, zdrowe i pyszne. Najlepsze są w najprostszej formie - na grzance chleba z parmezanem i pieprzem, zgrillowane z dodatkiem kawałka masła, polane sosem winegret lub z bułką tartą. Nigdy się nie znudzą jak młoda kapusta z koperkiem czy truskawki ze śmietaną, pałaszowane w sezonie wiosenno-letnim. Pistacje, białe wino, szparagi.
Wtorek, 20 września 2016. Zupa krem z dyni, cukinii i pomidorów. Poniedziałek, 1 sierpnia 2016. Czwartek, 9 czerwca 2016. Kurczak pieczony w maślance i curry z ciecierzycą.
Jak z beznadziejnej stać się lepszą Panią Domu. I tak to jest z kosmetykami. Nie wiem, czy też tak macie. Ale mam takie rzeczy, do których zbieram się niczym pies do jeża. Mam wrażenie, że będzie to jakaś strasznie ciężka czy strasznie zajmująca czas praca. Tak było z odmrażaniem lodówki.