Date Range
Date Range
Date Range
Posted by nurizan in Saturday, 6 March 2010. Gaulkan tepung dengan gula dan masukkan air sedikit demi sedikit. Kacau sehingga ia menjadi seperti air gula. Gaul selama beberapa minit dan goreng. Posted by nurizan in Friday, 5 March 2010. Cincang kobis halus - halus, kuantiti ikut selera anda.
Saturday, September 10, 2011. Ikan Siakap Masak 3 Rasa. 4 sudu cabai kering yang telah diblander. Gula, garam dan daun limau purut. Bahan B yang telah digoreng hingga garing tadi dicampur pulak dengan Bahan C. Kemudian masukan sedikit air supaya tidak terlalu likat. 2 sudu makan sos tiram.
Wednesday, 6 November 2013. MOGA TAHUN 1435 INI LEBIH BAIK DARI TAHUN 1434 YG LALU. Thursday, 21 July 2011. 1 kuning telur - untuk disapu. Satukn tepung gandum, baking powder, kacang kisar, esen vanila, gula halus, garam dan kuning telur.
Friday, 18 September 2009. Juga dikenali sebagai kuah satay, kuah kacang adalah hidangan wajib ketika menyambut hari raya. Masakan ini diajar sendiri oleh mak bapak. Sememangnya ternanti-nanti setiap tahun hidangan istimewa ini. Kuah kacang yang sedap mempunyai rasa manis, masin dan juga masam yang seimbang. Semakin kerap dipanaskan, semakin sedaplah rasanya.
Isnin, 9 April 2012. 1 kilogram mee kuning dan dicelur. 2 tangkai daun sup dan dihiris. 2 tangkai daun bawang dan dihiris. 8 biji cili merah dan dihiris. 4 keping tauhu goreng dan dihiris. 6 biji telur dan dibelah. 6 biji limau kasturi dan dibelah. 1 sudu kecil jintan kasar. 1 sudu kecil jintan manis. 300 gram daging dan dicincang.