Date Range
Date Range
Date Range
Precz z kostkami, czyli jak własnoręcznie przygotować prawdziwy bulion. Autorem artykułu jest Grzegorz Ostrowski. Same zalety, nieprawdaż? Poza tym, że są cholernie słone, mają chemiczny posmak, są w zasadzie bez wad. Ale te dwie cechy wystarczają moim zdaniem, by je mieć w głębokiej pogardzie. No, może nie zawsze, ale przynajmniej raz na jakiś czas. Bulion przygotowany z mięsa, warzyw lub grzybów, szczelnie przykryty - by nie miał styczności z innymi produkt.
Wszystko o gotowaniu, przepisy na każdą okazję. Wszystko o gotowaniu, pieczeniu, eksperymentowaniu w kuchni. Ciekawe przepisy kulinarne na każdą okazję. Poniedziałek, 15 sierpnia 2011. 8226; 50 dag mielonej piersi kurczaka. 8226; 3 czubate łyżki bułki tartej. 8226; 2 łyżeczki sosu worcester. 8226; 4 okrągłe razowe bułeczki. 8226; 4 liście sałaty. 8226; 1 łyżka oliwy. 8226; 1 łyżeczka soku z cytryny.
na słodko, słono, ostro, kwaśno, gorzko i jeszcze jakoś. Poniedziałek, 23 września 2013. Parmezan lub inny twardy ser starty na tarce o małych oczkach. 1 Makaron gotujemy al dente. 3 czosnek przeciskamy przez praskę.
Proste przepisy dla samotnych i zapracowanych. Krem z dyni po tajsku. Witajcie po przerwie, kochanieńcy. Dziś ugotujemy wielki gar tajskiego kremu z dyni. Tajskiego jak Bangkok, w którym magia zdarza się co dzień. Taka magia, która na przykład w pół roku wyleczy cię.
Blog Gotuj z Cukiereczkiem został przeniesiony na nową witrynę. Znajdziesz tam przepisy, które już znasz z mojego bloga oraz te kompletnie nowe! Udostępnij w usłudze Twitter. Makarony, kluski i pierogi, naleśniki.