Date Range
Date Range
Date Range
MEYVE SEBZE SANAYİİNDE ATIKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ.
Et ve Et Endüstrisi Atik Sulari. ET ve ET ÜRÜNLERİ ATIKLARI. Gıda olarak tüketilmeye uygun hayvansal dokular olarak tarif edilebilir. Bu dokular içerisinde en büyük payı. Bunu sakatat denilen tüketilebilir iç organlar ve kelle- paça gibi diğer tüketilebilir organlar takip eder. 350;ekilde hayvanın kesiminden başlayıp et elde edilene kadar geçen aşamda ortaya çıkan artıklar görülmektedir. 2 Hayvan yemi olarak kullanılırlar.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ATIKLARI. Süt, doğrudan tüketime sunulduğu gibi, kısa sürede özelliklerini yitirdiğinden dolayı çeşitli ürünlere de işlenmektedir. Bu ürünlerin yanında artıklar da elde edilmekte ve sütteki besin maddelerinin önemli bir kısmı bu artıklara geçmektedir. Süt endüstrisi atıklarının belli parametrelere uyulabilmesi için genellikle uygulanan arıtma yöntemidir.
YAĞ SANAYİ ATIKLARI VE DEĞERLENDİRME OLANAKLARI. Yağ sanayii atıkları ve değerlendirme. Olanakları üç açıdan ele alınmıştır;. 8212; Ham yağ eldesi sırasında açığa çıkan küspe. 8212; Ham yağ eldesinde kullanılan çözgenin geri kazanımı.