Date Range
Date Range
Date Range
Hieronder staan alle competenties die ik moet behalen, en daarbij een aantal, dit is het aantal keren dat ik de desbetreffende competentie behaald heb.
Tijdens de doorgifte van gerechten, ontstaan er soms problemen doordat de gast niet krijgt wat hij wilt of omdat de gast een bepaalde allergie heeft. Mijn taak is om dan, met de informatie die ik heb over de gast en zijn wensen, een nieuw gerecht te maken. Het samenvoegen van alle informatie en hierover brainstormen, welk gerecht ik dan moet maken voor de gast. Dit gerecht moet ik dan samenstellen en opnieuw doorgeven aan de bediening.
De keuken van het Badhotel Domburg, werkt seizoensgebonden. Dit betekend dat de kaart vaak veranderd. Ook werkt de keuken met veel leerlingen, waardoor de keuken een jongteam heeft met veel nieuwe ideeen. Wanneer er een nieuwe kaart gemaakt wordt, mag ik mee beslissen met de keuze van de gerechten. Dit is voor mij een kans om te leren over hoe dit moet, waar je op moet letten en zo leer ik nieuwe technieken kennen.
Hierin ben ik breed geinformeerd, welke religie voor welk cultuur geldt. In deze situatie is het mijn taak om mijn kennis van de verschillende culturen toe te passen in de gerechten die ik voor hen kan maken. Door deze kennis te behouden merk ik dat ik snel in kan spelen op veranderingen, tijdens het werk.
Tijdens het personeelsfeest had ik de verantwoording voor de voortgang van de dag, dat iedereen op tijd aanwezig was, ontvangst bij de bedrijven en de reis met bus en te voet. Dit is allemaal uitstekend verlopen, ondanks het slechte weer in de middag.
December 2009 - November 2010.
Deze competenties heb ik apart beschreven, zie hieronder. Tijdens mijn werkzaamheden achter de bar, had ik te maken met dal en piek uren. Wanneer de film bezig was, waren er geen bezoekers die ik een drankje in kon schenken en wanneer de film afgelopen was, kwamen er 100 mensen tegelijk aan mijn bar staan. Ik moest effectief blijven functioneren tijdens drukte en in een o.