Date Range
Date Range
Date Range
Od dzisiaj zaprzestaję dodawania przepisów na tym blogu. Teraz nowe przepisy będą się pojawiały na moim nowym blogu kulinarnym. Wszystkie przepisy, które są tutaj, zostały również przeniesione na nowy blog. Wszystkich odwiedzających zapraszam do nowego miejsca i życzę smacznego. Urlop w Polsce dobiega końca. Jeszcze tylko 3 dni i powrót do Wielkiej Brytanii. Podczas urlopu nie obyło się bez przygotowania pysznych dań.
Powstaja obrazki, zatrzymane w kadrze chwile. Głównie obrazki z miasta i ludzie wokół mnie. Nie zatrzymuj sie na ostatnim, sięgaj głębiej. Ulice, uliczki, zaułki. Wtorek, 07 kwietnia 2015. Od Siewierza jechał wóz,. Chciałbyś jedną mieć za żonę. Widok na zamek w Siewierzu. Sobota, 28 marca 2015. Jadą, jadą dzieci drogą,. I nadziwić się nie mogą,.
Czwartek, 23 lipca 2015. Puszcza Kampinoska kryje wiele tajemniczych i opuszczonych miejsc. Czwartek, 16 lipca 2015. Tak wyglądają Zakłady Mechaniczne Ursus, dzisiaj. Czwartek, 09 lipca 2015. Kolejny opuszczony obiekt w Warszawie popadający w ruinę. Piątek, 03 lipca 2015.
Stroik wielkanocny ze skorupek jaj. Przed Wielkanocą przeglądałam różne zdjęcia z ozdobami świątecznymi i kilka z nich nasunęło mi pomysł zrobienia stroiku z wykorzystaniem skorupek jaj kurzych. Ostatnie dwa tygodnie przed świętami zbierałam skorupki i w Wielką sobotę zabrałam się za wyklejanie styropianowego kółka skorupkami, a później zaczęłam ozdabiać stroik i wyszło mi coś takiego. Dziś usunęłam ozdoby świąteczne i teraz komody stoją puste, muszę coś nowego wymyślić.
Niedziela, 15 lutego 2015. Mężczyzna - samiec, nawet w garniturku.
Długo mnie tu nie było, ale nadrobię zaległości. Ten post miał się pojawić już dawno, ale nie miałam po prostu czasu. Rabarbar umyj i pokrój w paski. Włóż do miski i zasyp cukrem. Wymieszaj i wstaw do lodówki. Ubij żółtka z cukrem, dodaj mąkę i dalej ubijaj. Masę przelej do ciepłego mleka mieszając trzepaczką do uzyskania jednolitej, gęstej konsystencji. Ubić białka z cukrem pudrem na sztywną pianę.
Piątek, 6 listopada 2015. Polędwiczki wieprzowe w glazurze gruszkowo-żurawinowej z orientalną nutą i mozzarellą. Nie jestem zdania, że z polędwiczki nie da się wyczarować niczego, co będzie jednocześnie proste w wykonaniu, ambitne i smaczne. Tym razem przedstawiam smażone bez tłuszczu kąski tego pysznego mięsa, przyprawione lekko orientalną nutką. Kulka sera mozzarella lub ok. 2,5 łyżki stołowej konfitury żurawinowej.
Spécialisée en décoration intérieure et extérieure. De professionnels qualifiés pour tous types de réalisation. Et garantit ainsi des travaux de grande qualité, soignés. Une grande expérience et maitrise des supports permettent à. Véhicules, vitrines ou enseignes publicitaires. Equipée des dernières technologies en matière.
Expressions of my inner life.